מה האסוציאציה הראשונה שעולה לראשכם כאשר אתם שומעים את הביטוי כתיבת מאמרים לאתר אינטרנט? רוב האנשים מעלים בעיני רוחם דמות של חוקר אקדמי ממולח שכותב טקסטים ארוכים בענייני מדע ומחקר. עם זאת, אנחנו מתייחסים בטקסט הנוכחי לסוג אחר של כתיבה, לא מדעית בהכרח. כתיבת מאמרים עבור אתרי מאמרים או עבור בלוגים הוא תחום שונה שלמרות שהיום הוא עדיין פרוץ במידה מסוימת, נראה שהוא הופך משנה לשנה לתחום התמקצעות של ממש.
לפני שנפרט מעט על הטכניקה של כתיבת מאמרים, ננסה להבין בשביל מה הם טובים. נערוך כעת תרגיל מחשבתי קטן. דמיינו שאתם מקישים שאילתה בגוגל או בכל מנוע חיפוש אחר לצורך העניין. אתם לא מחכים אפילו שנייה אחת וכבר עולות לנגד עיניכם אלפי אם לא עשרות אלפי תוצאות חיפוש. התוצאות מסודרות ברשימת תוצאות החיפוש. עכשיו נסו להרגיש איזו תוצאה תבחרו. היכן היא ממוקמת, באיזה מקום, באיזה עמוד של הרשימה? רוב הסיכויים שבחרתם בעמוד הראשון, לעתים נדירות גולשים בוחרים בתוצאה שנמצאת בעמוד השני או אלו שאחריו. איך כל זה קשור לתחום של כתיבת מאמרים? על כך בפסקה הבאה.
האם חשבתם פעם כיצד מחליטה גוגל על דירוג האתרים ברשימת תוצאות החיפוש? מן הסתם לא אדם בורר את כל כמויות המידע האינסופיות האלו. מדובר על אלגוריתם שלוקח בחשבון לא מעט פרמטרים. בין היתר הוא לוקח בחשבון הופעה של מילות חיפוש שונות שמתקשרות לשאילתה, את כמות הקישורים לאתר ועוד. כתיבת מאמרים בהקשר הזה היא כתיבת מאמרים באתרים ייעודיים מהם יוצאו קישורים לאתר אותו אתם מעוניינים לקדם.
כתיבת מאמרים היא לא עניין של מה בכך. ישנם לא מעט חוקים וכללים שיש להקפיד עליהם בעת כתיבת התכנים. בין היתר מדובר על הפקה של טקסט ערכי ומעניין שמעניק לקורא איזשהו ערך מוסף. כמו כן מדובר על כתיבה שתמצא חן בעיני מנוע החיפוש על כל המשתמע מכך. זוהי צורה של כתיבה שאינה דומה לשום סוג אחר וכיום חברות קידום אתרים מחפשות בנורת כותבים מוכרים שמצטיינים בתחום.